Reméljük, mindenki azt fogadta az új évre való tekintettel, hogy szorgalmasabban edz! Gyertek el és segítünk benne!

 

Az őszi szünetben is várunk mindenkit edzéseinken!

Ne felejtsetek el eljönni!

Első edzés: szeptember 5!

 

Ne felejtsetek el eljönni!

A kick-box sport vezetői igen sokat dolgoznak azon hazánkban, hogy sportágunk egyre népszerűbb és támogatottabb legyen. Hogy ti is többet tudjatok erről a tevékenységről, bemutatjuk a legutóbbi - e témában készült - tájékoztatót.

Mivel szerkesztési szempontból könnyebb és olvasottságát tekintve szélesebb kört szólít meg, ezért híreinket a Facebook-on publikáljuk. Keresd ott az ÁDSE profilját!

A Magyar Kick-box Szövetség is ezt a csatornát használja egy ideje. Látogasd meg őket is!

Kedves régi és mostani ÁDSE-sportolók!

 

Mély megrendüléssel tudatom, hogy 2016. március 18-án elhunyt Nagy Péter, az Árpád DSE tiszteletbeli elnöke.

Nagy Péter az ÁDSE elődjének, az Árpád Diáksportkörnek alapító tagja, 1991-től elnöke, 2009-től tiszteletbeli elnöke volt.

Imádta a sportot, különösen a labdarúgást, így hosszú éveken keresztül az ÁDSE foci szakosztályában a Bolyai iskola felsős diákjai számára fociedzéseket tartott. Sportolóival kerületi és országos szinten is jelentős eredményeket ért el.

Nagy Péter vezető munkahelyi beosztásaiban mindvégig szívén viselte, támogatta az Árpád Diáksport Egyesületet.

 

Nyugodjon békében! 

A február 27-én megrendezett danvizsgán részt vett és szép teljesítményt nyújtva megszerezte I. danját csapatunk oszlopos tagja: Keresztes Alexandra.

Akinek még nem volt alkalma gratulálni, ne mulassza el!

 

A 2015-ös év utolsó edzésére és az év értékelésére december 17-én került sor.

Az edzések vezérfonala a humor volt. A gyerekek és felnőttek ügyességi és gyorsasági játékokkal mélyítették kick-box tudásukat. A kicsik nagyon élveztés a lufipukkasztást, sokszor a léggömb volt az erősebb...A PF és LC csoport együtt "edzett", volt tömeges bunyó és más érdekesség is.

A sorakozónál mindenki kapott egy új kulcstartó nyakpántot szaloncukorral, nagy volt az öröm!

7 óra után áttettük székhelyünket a Boczkó étterembe, ahol fehér asztalnál évet értékeltünk, beszélgettünk, tervezgettünk és persze ettünk-ittunk is. Elég sokan eljöttek, a törzsközönség mellett voltak új arcok is a szülők, sportolók között, ennek örülök!

A klub versenyzői közül 15 fő 45 érmet szerzett, ebből 5 arany, 22 ezüst és 18 bronz volt. Minden korosztályban versenyeztünk. 4 fő a gyerek, 3 fő a cadet 1, 3 fő a cadet 2 és 5 fő a felnőtt korosztályban. Indultunk a 4Fight Kupákon, a Sziget Kupán, a Diákolimpián, az utánpótlás OB-n, a Slovak Openen, a szegedi Világkupán, a Tököl Kupán, az I. oszt, PF és KL OB-n. Zoló révén lett ebben az évben is utánpótlás válogatottunk, de az EB-n nem tudott részt venni, egyrészt sérülés, másrészt a magas bekerülési költség miatt.

Egy korábban kidolgozott házi pontszámítás szerint az idés (is) Mészáros Dominik lett az ÁDSE legjobbja.

A versenyzők apró ajándékot és emléklapot kaptak, a klub ezzel köszönte meg a jó versenyévet. A legeredményesebb Domi kupát is kapott.

Az év során több új versenyzőnk lett, ők a gyerek, cadet 1 és felnőtt korosztályban kezdték meg versenyzői pályafutásukat. Biztatóan szerepeltek, így remélhetjük, hogy versenyrutint szerezve akár bajnokok is lehetnek a jövőben! Közöttük ketten a "zuglói különítmény" versenyzői, Gyoroki Laci ezdi őket, a többiek Krisz kis tanítványai.

Nézzük a pontozás eredményét:

gyerekek

Farkas Fanni                  7 pont

Trencsényi Szabina      9 pont

Lukács Bence               11 pont

Farkas Tünde                12 pont

cadet 1

Petőházi Máté                 10 pont

Szendrődi Roland          16 pont

Kovács Martin                 22 pont

cadet 2

Spáth Péter                      17 pont

Baráth Petra                     31 pont

Spáth Levente                  41 pont

felnőttek

Tőrincsi Krisztián               8 pont

Lukács Anett                       8 pont

Szórád Barbara                 25 pont

Spáth Zoltán                       40 pont

Mészáros Dominik            53 pont

Gratulálok!

 

2016-ban koroasztályt fog váltani:

Farkas Tünde és Lukács Bence (cadet 1)

Szendrődi Roland (cadet 2)

Spáth Levente (junior)

Terveink szerint lesznek új versenyzők!

 

(B. I)

December 3-án sok-sok kis Mikulás lepte el a dojot! Még az sem zavart minket egy jó kis házi verseny megrendezésében, hogy a nekünk jutó fél teremben fel volt állítva a kis színpad iskolai rendezvények miatt.

Összerektunk két 5x5-ös tatamit, sorakoztunk (26 kis Mikulás volt a sorban!), aztán jött egy kis bemelegítés. A szülők a padokon elhelyezkedhettek.

A házi verseny során az egyik tatamin a haladók és versenyzők mérték össze tudásukat Krisztián bácsi vezetésével. A másik tatamin Erika néni vezetésével a kezdők küzdöttek. Mind a kezdők, mind a haladó-versenyzők 4-4 csoportban körmérkőzést játszottak. A nézők és az érdeklődők sok szép akciót, sok pontos találatot láthattak a mérkőzések során. A gyerekek nagyon fegyelmezetten viselkedtek az egész verseny alatt!!!

Az eredmények:

Kezdő gyerekek:

Törpök: 1. Ligeti Bence, 2. Trencsényi Olivér, 3. Urbán Károly

Macik: 1. Kárpáti Tamás, 2. Szabó Richárd, 3. Ilyés Levente

Minilányok: 1. Biacsi Bianka, 2. Kapuvári Flóra, 3. Tóth Kinga

Nagyobbacskák: 1. Virág Bence, 2. Daróczi Jázmin, 3. Ferkovics Gergő

Haladó-versenyző gyerekek:

Törpék: 1. Skót Marcell, 2. Ligeti Botond, 3. Sebestyén Bulcsú, 4. Pölle Bence

Kislányok: 1. Farkas Fanni, 2. Trencsényi Szabina, 3. Tóth Petra

Nagylányok: 1. Zrínyi Anna, 2. Farkas Tünde, 3. Hrncsár Laura

Nagyfiúk: 1. Arató János, 2. Kovács Martin, 3. Lukács bence, 4. Fityik Krisztián

 

Minden résztvevőnek, minden segítőnek nagyon köszönöm a jól sikerült versenyt!

 

B. I.

Egész jó létszámmal vett részt szeretett klubunk a szigetszentmiklósi csarnokban rendezett versenyen.

Farkas Fanni bár mindent megtett a győzelemért, és igazi kis amazonként harcolt, de egy magasabb kislánytól kikapott. A harmadik helyért is parázs küzdelmet mutatott, de sajnos a dobogóról egy ponttal lecsúszott.

Farkas Tündinek kishúgához hasonlóan ez volt első igazi versenye. A cél a rutinszerzés volt főként, de Tündi nagyon szépen látta meg és használta ki a lehetőséget a pontszerzésre. Egy szép fényes ezüstéremre ez elég is volt.

Lukács Bence korábbi küzdelmeihez képest jobban teljesített, de a legfényesebb éremre még ez nem lett elég. Ezüstöt szerzett.

Kovács Martin első mérkőzésén mesteri módon lépett közbe ellenfele szinte minden rúgásába, és győzelmet aratott. A döntőben megijedt néhány centivel magasabb, de amúgy verhető ellenfelétől így az aranyérem nem az ő nyakába került.

Baráth Petra az utóbbi időben rengeteget fejlődött és bátran megcsinál minden technikát amit tud gyorsan és pontosan az edzéseken. A versenyen még sajnos nem tud annyira nyugodt maradni, hogy ezeket meg tudja mutatni. Ami kijött, egy ezüstérmet azért megért.

Szendrődi Roland első mérkőzését magabiztos fölénnyel nyerte, így döntőbe jutott.
A döntőre valaki más állt fel a tatamira, nem ugyanaz a Roli volt. Szoros mérkőzésre számítottam, de sajnos nem ezt kaptam. Az ezüst azért megérdemelt!

Spáth Pepe szerencsétlen sorsolása miatt nem jutott döntőbe, de bíztató volt amit láthattunk tőle egy nagyon erős ellenféllel szemben. Bronzérmes lett!

Spáth Levi, az osztrákverő, érett, koncentrált küzdelemben a két külhoni ellenfelét hatalmas technikai és állóképességi fölénnyel egymás után búcsúztatta és a dobogó legfelső fokára állhatott (az elsőt 11:0-val nyerte).

Mészáros Dominikkal sajnos egy kategóriába kerültem, mint meglepetésember mert nem fértem bele a súlycsoportomba. Öt év után újra tatamira léptem versenykörülmények között. Domi ellenfelét 10:0 arányban kicsivel több mint egy menetben kétséget kizáró módon győzte le. Én is nyertem a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen. A döntőt nem lett volna helyes lejátszani, én visszaléptem. Dominik első lett, én második.

A zuglói csoportból Lukács Anett és Szórád Barbara vett részt a versenyen. Anett jó kis meccset játszva lett light-contactban második, míg Barbi 2:1-es pontozással kikapott, így kiesett kick-lightban.

Nagyon köszönöm, hogy a napot erre szántátok. Mindenki teljesítményére nagyon büszke vagyok! Senkinek nincs oka szégyenkezni!

A versenyen készült képeket a Fotóalbumokban megnézhetitek!

Gratulálok gyerekek!

Tehát 2 arany
          7 ezüst
          1 bronz

Lesz ez még sokkal jobb is!

Krisztián bácsi (valamint Gyoroki László és Balázs Imre)