Oss! Köszöntelek az Árpád DSE kick-box tanfolyamán! Örülök, hogy ezt a szép és kemény küzdősportot választottad!

A kick-box sportban az edzésmunka fő célja a versenyzés. Ha eléred a megfelelő szintet, te is versenyezhetsz. A  kick-box sportolók az  edzéseken és versenyeken  egészségük megóvása érdekében védőfelszerelést viselnek. Klubunkban jelenleg  15 fő versenyez, közülük sokan már sikeres versenyzők. Eredményeikre légy Te is büszke!

Ha edzésre jössz, az alábbi szabályokat tartsd be!

1. Váltanod kell plasztikkártya igazolványt a Magyar Kick-box Szövetségtől, a sporttörvény szerint. Ehhez adatlapot kell kitöltened, valamint lefényképezünk. A kártya díja 1000 Ft.

2. Ha 18 éven aluli vagy, szüleidnek ki kell tölteniük egy szülői engedélyező nyilatkozatot.

3. Ha elmúltál 7 éves, az edződtől kapott vizsgálati lappal (itt le is töltheted) el kell menned egy sportági alkalmassági vizsgálatra a sportorvoshoz! A sportorvosi vizsgálathoz a Sportkórházban telefonon vagy online időpontot kell kérned. A vizsgálatra a kitöltött és fényképpel ellátott vizsgálati lapot vidd magaddal. A telefonszámok: 488-6120 és 488-6130. Az online foglaláshoz ide kattints segítségért.

4. Az edzés előtt 15 perccel érkezz meg, hogy legyen időd az átöltözésre!

5. Edzésről soha ne késs!

6. Az öltöző rendjére ügyelj, saját holmidat rendben rakd le, másét ne dobáld szét! Az öltözőt tartsd tisztán!

7. Öltözet: fehér pólótrikó (a klub emblémájával), melegítő alsó vagy fekete kick-box nadrág. Ha van, viselj övet is! Fejlődésed  érdekében minél hamarabb szerezz be megfelelő kesztyűt is! A pointfightinghoz nyitott tenyeres kesztyű, a light-contacthoz 10 unciás zárt kesztyű kell.

8. Az edzés előtti rövid időt gyakorlásra, lazításra fordítsd! Az edzőteremben (dodzsóban) mindig csendben, fegyelmezetten kell viselkedni! Minél hamarabb tanuld meg a dojo-etikettet, hogy be tudd tartani a viselkedési szabályokat!

9. A kick-boxban a megszerzett tudást övfokozatok jelzik. A  kialakult rangsort tisztelned kell! Minél hamarabb tanuld meg az övfokozatok sorrendjét, és a sorakozónál ennek megfelelően helyezkedj el!

10. Edzés után a mosdóban tisztálkodj meg! A tisztálkodáshoz hozz törölközőt!

11. A tanfolyamdíj befizetésének ideje: a hónap első edzése. A tanfolyamdíj jelenleg 5000 Ft/hó.

12. Szüleid, ismerőseid minden hónap utolsó edzését megnézhetik, a többi edzést lehetőleg ne zavarják!

Remélem, tartós barátságot kötsz a kick-box sporttal! Ehhez erőt és egészséget, kitartást kívánok!

 

Balázs Imre   V. dan, vezető edző