Az Árpád Diáksport Egyesület (ÁDSE) 1997. február 26-án alakult meg abból a célból, hogy a Bolyai János Általános Iskolában a mindennapos testedzés megvalósítását délutáni sportfoglalkozások megtartásával segítse. A törvényi változások után is aktívan részt vesz az iskola sportéletében.

 

Az ÁDSE elődje a Hikádé Diáksportkör (így hívták akkor a mai Árpád utcát), későbbi nevén az Árpád Diáksportkör volt, mely 1988-ban az iskola udvarán Balázs Imre javaslatára közfelkiáltással alakult meg. A jobb működés érdekében alakultunk át 1997-ben bíróságilag is bejegyzett sportegyesületté.

Az ÁDSE elnöke 1997-2009 között Nagy Péter (†2016), aki korábban a Bolyai János Általános Iskola igazgatója, majd a XIX. kerületi Humánszolgáltatási Iroda igazgatója volt. 2009-2021 között Röhrig Éva, a Bolyai János Általános Iskola igazgatója volt az elnök. 2021. szeptembertől az elnök teljes jogkörrel Balázs Imre, aki korábban a Bolyai János Általános Iskola tanára és az ÁDSE ügyvezető elnöke volt. Az ÁDSE-t 3 fős elnökség irányítja.

Az egyesület 1 szakosztályt működtet, ez a kick-box. Korábban volt asztalitenisz, túra, tenisz, floorball, ritmikus gimnasztika, labdarúgás vagy röplabda szakosztályunk is, de vagy elfogyott az érdeklődés iránta, vagy eltávozott az edző, vagy átalakultak iskolai sportszakkörré (mint a labdarúgás), így megszűntek.

A megalakulás óta eltelt időben szakosztályaink szép sikereket értek el. A floorballosok korosztályos országos bajnokságon, a labdarúgók korosztályukban kerületi szinten, a kick-box versenyzők országos és nemzetközi szinten is értek el figyelemre méltó eredményeket.

A kick-box szakosztály 29 éven át rendezett edzőtábort Káptalanfüreden, a kispesti Üdülőtáborban. Ez a lehetőség a tábor átalakításával elszállt, így 2020-ban Tatán, 2021-ben Csesztregen edzőtáboroztunk.

2020. júniustól 2021. augusztus végéig külső helyszínen voltunk kénytelenek edzést tartani a Covid-helyzet miatt. Létszámunk lecsökkent, csak a legkitartóbbak maradtak.

2021. szeptemberben visszamehettünk a Bolyai iskola tornatermébe, ismét vannak új jelentkezők! Taglétszámunk most 50 fő körül van.

A klub önállóan gazdálkodik, éves bevételei mindig fedezik kiadásaikat. Részt vettünk pályázatokon, az elnyert pénzből sportfelszerelést vásároltunk. A lelkes szülők adójuk 1%-ával vagy pártoló tagdíjjal is támogatnak minket .