Az Árpád Diáksport Egyesület (ÁDSE) 1997-ben alakult meg abból a célból, hogy a Bolyai János Általános Iskolában a mindennapos testedzés megvalósítását délutáni sportfoglalkozások megtartásával segítse. A törvényi változások után is aktívan részt vesz az iskola sportéletében.

 

Az ÁDSE elődje a Hikádé Diáksportkör (így hívták akkor a mai Árpád utcát), későbbi nevén az Árpád Diáksportkör volt, mely 1988-ban az iskola udvarán Balázs Imre javaslatára közfelkiáltással alakult meg. A jobb működés érdekében alakultunk át 1997-ben bíróságilag is bejegyzett sportegyesületté.

Az ÁDSE elnöke Röhrig Éva, a Bolyai János Általános Iskola igazgatója, tiszteletbeli elnöke Nagy Péter (†2016), aki korábban a Bolyai János Általános Iskola igazgatója, majd a XIX. kerületi Humánszolgáltatási Iroda igazgatója volt. Ügyvezető elnöke Balázs Imre, aki korábban a Bolyai János Általános Iskola tanára volt, most nyugdíjas. Az ÁDSE-t 5 fős elnökség irányítja.

Az egyesület 1 szakosztályt működtet, ez a kick-box. Korábban volt asztalitenisz, túra, tenisz, floorball, ritmikus gimnasztika, labdarúgás vagy röplabda szakosztályunk is, de vagy elfogyott az érdeklődés iránta, vagy eltávozott az edző, vagy átalakultak iskolai sportszakkörré (mint a labdarúgás), így megszűntek.

A megalakulás óta eltelt időben szakosztályaink szép sikereket értek el. A floorballosok korosztályos országos bajnokságon, a labdarúgók korosztályukban kerületi szinten, a kick-box versenyzők országos és nemzetközi is szinten értek el figyelemre méltó eredményeket.

A kick-box szakosztály minden nyáron rendez edzőtábort, hagyományosan Káptalanfüreden, a kispesti Üdülőtáborban.

Örülünk annak, hogy taglétszámunk stabil, 70 fő körül van. A klub önállóan gazdálkodik, éves bevételei mindig fedezik kiadásaikat. Részt vettünk pályázatokon, az elnyert pénzből sportfelszerelést vásároltunk. A lelkes szülők adójuk 1%-ával vagy pártoló tagdíjjal is támogatnak minket.