A 2015-ös év utolsó edzésére és az év értékelésére december 17-én került sor.

Az edzések vezérfonala a humor volt. A gyerekek és felnőttek ügyességi és gyorsasági játékokkal mélyítették kick-box tudásukat. A kicsik nagyon élveztés a lufipukkasztást, sokszor a léggömb volt az erősebb...A PF és LC csoport együtt "edzett", volt tömeges bunyó és más érdekesség is.

A sorakozónál mindenki kapott egy új kulcstartó nyakpántot szaloncukorral, nagy volt az öröm!

7 óra után áttettük székhelyünket a Boczkó étterembe, ahol fehér asztalnál évet értékeltünk, beszélgettünk, tervezgettünk és persze ettünk-ittunk is. Elég sokan eljöttek, a törzsközönség mellett voltak új arcok is a szülők, sportolók között, ennek örülök!

A klub versenyzői közül 15 fő 45 érmet szerzett, ebből 5 arany, 22 ezüst és 18 bronz volt. Minden korosztályban versenyeztünk. 4 fő a gyerek, 3 fő a cadet 1, 3 fő a cadet 2 és 5 fő a felnőtt korosztályban. Indultunk a 4Fight Kupákon, a Sziget Kupán, a Diákolimpián, az utánpótlás OB-n, a Slovak Openen, a szegedi Világkupán, a Tököl Kupán, az I. oszt, PF és KL OB-n. Zoló révén lett ebben az évben is utánpótlás válogatottunk, de az EB-n nem tudott részt venni, egyrészt sérülés, másrészt a magas bekerülési költség miatt.

Egy korábban kidolgozott házi pontszámítás szerint az idés (is) Mészáros Dominik lett az ÁDSE legjobbja.

A versenyzők apró ajándékot és emléklapot kaptak, a klub ezzel köszönte meg a jó versenyévet. A legeredményesebb Domi kupát is kapott.

Az év során több új versenyzőnk lett, ők a gyerek, cadet 1 és felnőtt korosztályban kezdték meg versenyzői pályafutásukat. Biztatóan szerepeltek, így remélhetjük, hogy versenyrutint szerezve akár bajnokok is lehetnek a jövőben! Közöttük ketten a "zuglói különítmény" versenyzői, Gyoroki Laci ezdi őket, a többiek Krisz kis tanítványai.

Nézzük a pontozás eredményét:

gyerekek

Farkas Fanni                  7 pont

Trencsényi Szabina      9 pont

Lukács Bence               11 pont

Farkas Tünde                12 pont

cadet 1

Petőházi Máté                 10 pont

Szendrődi Roland          16 pont

Kovács Martin                 22 pont

cadet 2

Spáth Péter                      17 pont

Baráth Petra                     31 pont

Spáth Levente                  41 pont

felnőttek

Tőrincsi Krisztián               8 pont

Lukács Anett                       8 pont

Szórád Barbara                 25 pont

Spáth Zoltán                       40 pont

Mészáros Dominik            53 pont

Gratulálok!

 

2016-ban koroasztályt fog váltani:

Farkas Tünde és Lukács Bence (cadet 1)

Szendrődi Roland (cadet 2)

Spáth Levente (junior)

Terveink szerint lesznek új versenyzők!

 

(B. I)

December 3-án sok-sok kis Mikulás lepte el a dojot! Még az sem zavart minket egy jó kis házi verseny megrendezésében, hogy a nekünk jutó fél teremben fel volt állítva a kis színpad iskolai rendezvények miatt.

Összerektunk két 5x5-ös tatamit, sorakoztunk (26 kis Mikulás volt a sorban!), aztán jött egy kis bemelegítés. A szülők a padokon elhelyezkedhettek.

A házi verseny során az egyik tatamin a haladók és versenyzők mérték össze tudásukat Krisztián bácsi vezetésével. A másik tatamin Erika néni vezetésével a kezdők küzdöttek. Mind a kezdők, mind a haladó-versenyzők 4-4 csoportban körmérkőzést játszottak. A nézők és az érdeklődők sok szép akciót, sok pontos találatot láthattak a mérkőzések során. A gyerekek nagyon fegyelmezetten viselkedtek az egész verseny alatt!!!

Az eredmények:

Kezdő gyerekek:

Törpök: 1. Ligeti Bence, 2. Trencsényi Olivér, 3. Urbán Károly

Macik: 1. Kárpáti Tamás, 2. Szabó Richárd, 3. Ilyés Levente

Minilányok: 1. Biacsi Bianka, 2. Kapuvári Flóra, 3. Tóth Kinga

Nagyobbacskák: 1. Virág Bence, 2. Daróczi Jázmin, 3. Ferkovics Gergő

Haladó-versenyző gyerekek:

Törpék: 1. Skót Marcell, 2. Ligeti Botond, 3. Sebestyén Bulcsú, 4. Pölle Bence

Kislányok: 1. Farkas Fanni, 2. Trencsényi Szabina, 3. Tóth Petra

Nagylányok: 1. Zrínyi Anna, 2. Farkas Tünde, 3. Hrncsár Laura

Nagyfiúk: 1. Arató János, 2. Kovács Martin, 3. Lukács bence, 4. Fityik Krisztián

 

Minden résztvevőnek, minden segítőnek nagyon köszönöm a jól sikerült versenyt!

 

B. I.

Egész jó létszámmal vett részt szeretett klubunk a szigetszentmiklósi csarnokban rendezett versenyen.

Farkas Fanni bár mindent megtett a győzelemért, és igazi kis amazonként harcolt, de egy magasabb kislánytól kikapott. A harmadik helyért is parázs küzdelmet mutatott, de sajnos a dobogóról egy ponttal lecsúszott.

Farkas Tündinek kishúgához hasonlóan ez volt első igazi versenye. A cél a rutinszerzés volt főként, de Tündi nagyon szépen látta meg és használta ki a lehetőséget a pontszerzésre. Egy szép fényes ezüstéremre ez elég is volt.

Lukács Bence korábbi küzdelmeihez képest jobban teljesített, de a legfényesebb éremre még ez nem lett elég. Ezüstöt szerzett.

Kovács Martin első mérkőzésén mesteri módon lépett közbe ellenfele szinte minden rúgásába, és győzelmet aratott. A döntőben megijedt néhány centivel magasabb, de amúgy verhető ellenfelétől így az aranyérem nem az ő nyakába került.

Baráth Petra az utóbbi időben rengeteget fejlődött és bátran megcsinál minden technikát amit tud gyorsan és pontosan az edzéseken. A versenyen még sajnos nem tud annyira nyugodt maradni, hogy ezeket meg tudja mutatni. Ami kijött, egy ezüstérmet azért megért.

Szendrődi Roland első mérkőzését magabiztos fölénnyel nyerte, így döntőbe jutott.
A döntőre valaki más állt fel a tatamira, nem ugyanaz a Roli volt. Szoros mérkőzésre számítottam, de sajnos nem ezt kaptam. Az ezüst azért megérdemelt!

Spáth Pepe szerencsétlen sorsolása miatt nem jutott döntőbe, de bíztató volt amit láthattunk tőle egy nagyon erős ellenféllel szemben. Bronzérmes lett!

Spáth Levi, az osztrákverő, érett, koncentrált küzdelemben a két külhoni ellenfelét hatalmas technikai és állóképességi fölénnyel egymás után búcsúztatta és a dobogó legfelső fokára állhatott (az elsőt 11:0-val nyerte).

Mészáros Dominikkal sajnos egy kategóriába kerültem, mint meglepetésember mert nem fértem bele a súlycsoportomba. Öt év után újra tatamira léptem versenykörülmények között. Domi ellenfelét 10:0 arányban kicsivel több mint egy menetben kétséget kizáró módon győzte le. Én is nyertem a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen. A döntőt nem lett volna helyes lejátszani, én visszaléptem. Dominik első lett, én második.

A zuglói csoportból Lukács Anett és Szórád Barbara vett részt a versenyen. Anett jó kis meccset játszva lett light-contactban második, míg Barbi 2:1-es pontozással kikapott, így kiesett kick-lightban.

Nagyon köszönöm, hogy a napot erre szántátok. Mindenki teljesítményére nagyon büszke vagyok! Senkinek nincs oka szégyenkezni!

A versenyen készült képeket a Fotóalbumokban megnézhetitek!

Gratulálok gyerekek!

Tehát 2 arany
          7 ezüst
          1 bronz

Lesz ez még sokkal jobb is!

Krisztián bácsi (valamint Gyoroki László és Balázs Imre)

Június 11-én dopping-ellenes előadást tartott sportolóinknak és versenyzőinknek Szűcs Zoltán. A 31 jelen lévő nagy figyelemmel hallgatta a mester szavait. Az előadást a Magyar Kick-box Szövetség szervezte.

Május 30-án Dorogra látogattunk, ott rendezték az utánpótlás korosztály országos bajnokságát. nagy volt a tét, itt dőlt el, hogy ki lehet válogatott.

A versenyre a tervezettnél kevesebben mentünk el, sorainkat sérülés, családi okok vagy éppen betegség tizedelte. Hatan azért ott voltak.

Ezüstérmet szerzett: Baráth Petra

bronzérmet szerzett: Kovács Martin, Spáth Levente, Mészáros Dominik

Kiesett: Lukács Bence, Spáth Péter

A jelenlegi állás szerint Spáth Zoltán lett egyedül válogatott, ő mehetne az UP EB-re San Sebastianba. Sajnos, a részvétel önköltséges, és nagyon sokba kerül...

Május közepén került megrendezésre a magyar Világkupa Szegeden. A több napos verseny minden napjára jutott versenyzőnk.

Pénteken volt az utánpótlás pointfighting. Krisztián tanítványai jól szerepeltek.

Aranyérmet szerzett: Spáth Levente

Ezüstérmet szerzett: Baráth Petra, Mészáros Dominik

Bronzérmet szerzett: Mészáros Dominik, Spáth Zoltán (kettőt)

Kiesett: Trencsényi Szabina, Kovács Martin, Mihály Márton, Spáth Péter

Szombaton volt az utánpótlás light-contact, és a felnőtt pointfighting. Itt is születtek érmek:

Bronzérmet szerzett: Spáth Zoltán, Mészáros Dominik (PF), Petőházi Máté (LC)

A versenyt vasárnap a felnőtt light-contact és kick-light, illetve a ringe sdöntők zárták. A felnőtt kick-lightban is született érem:

Bronzérmet szerzett: Szórád Barbara (a zuglói csapatból)

 

Gratulálok!

Április 18-án Békéscsabán, a Sportcsarnokban került megrendezésre az utánpótlás korosztály első hazai hivatalos versenye, a Diákolimpia. A versenyen a tatamisportokban lehetett pontokat szerezni az idei utánpótlás EB-re való kijutáshoz.

Klubunkat 10 versenyző képviselte, 9 fő a pointfighting, 1 fő a light-contact kategóriában indult. A nagy mezőnyben nem sikerült aranyérmet szereznünk, de ezüstöt és bronzot igen.

Voltak, akik közülük már rutinos versenyzőnek számítanak, de négyen első versenyükön indultak.  Máté, Szabina és Petra érmet is szerzett!

Eredmények:

Ezüstérmet szerzett: Spáth Levente (PF C2 63 kg), Spáth Zoltán (PF Jun 84 kg), Petőházi Máté (LC C1 +47 kg)

Bronzérmet szerzett: Trencsényi Szabina (PF Gy 25 kg), Kovács Martin (PF C1 28 kg), Baráth Petra (PF C2 65 kg), Mészáros Dominik (PF Jun 74 kg)

Kiesett:

Pásztor Márk (PF Gy +32 kg), Mihály Márton (PF C1 37 kg), Spáth Péter (PF C2 52 kg)

Április 7-én házi versenyen mérhették össze tudásukat az 5 órás csoport tagjai. Kár, hogy elég sokan a tavaszi szünet egyéb örömeinek hódoltak, de így is 15 fő volt jelen.

4 csoportban, pointfighting szabályok szerint, két tatamin folytak a küzdelmek. Néha legördült egy-egy könnycsepp is az arcokon, de a finom jutalmak mindezt kárpótolták. Páran kellemes meglepetést okoztak, nagyon harcosan, ponterősen küzdöttek!

Az eredmények:

Nyuszikák: 1. Farkas Tünde, 2. Trencsényi Szabina, 3. Farkas Fanni

Kiscsibék: 1. Závodi Rebeka, 2. Bertalan Szilvia, 3. Hollósi Tünde

Tükörtojások: 1. Skót Marcell, 2. Ligeti Botond, 3. Hollósi György (indult még: Trencsényi Olivér, Ligeti Bence)

Kezesbárányok:  1. Lukács Bence, 2. Fityik Krisztián, 3. Sebestény Bulcsú (indult még: Szimeonov-Kertész Denisz)

A hétvégén a pointfighting csoport 5 versenyzője a szlovákiai Banska Bystricára látogatott, hogy részt vegyen a Slovak Open nemzetközi versenyen. Bár a Slovak Open nem pontszerző verseny, Kirisztián felmérhette, hol tartanak versenyzői a felkészülésben.

Eredmények:

Ezüstérmet szerzett: Spáth Levente C2 69 kg, Szendrődi Roland C1 +47 kg, Mészáros Dominik felnőtt open

Bronzérmet szerzett: Spáth Zoltán J 84 kg és felnőtt open

 

Kiesett: Spáth Péter

 

Gratulálok az elért eredményekhez!

Január utolsó napján meghívásos versenyen vettünk részt Szigetszentmiklóson. 9 kispesti és 2 zuglói sportolónk lépett tatamira, hogy megismerje a versenyek hangulatát, kipróbálja, milyen versenyezni, rutint szerezzen. A zömében pointfightinos kis harcosok nagyon szépen szerepeltek, de a light- és kick-light oldal is kitett magáért.

A 10 órai kezdés kicsit csúszott. Örvendetes, hogy a szervezők igyekeztek mindenkinek ellenfelet biztosítani. A pointfightinggal kezdődött a verseny, szokás szerint.

Fanni és Szabina egy csoportban voltak. Fanni lépett először tatamira. Kicsit nagyobb ellenfelet kapott, aki ráadásul szabálytalan is volt. Fanni nem tudta elérni sok találatot szerző ellenfelét, kikapott.

Tündi következett, akinek szintén nem sikerült elérnie ellenfelét, és kikapott. Ezután Szabina lépett tatamira, aki a Fannit legyőző lánnyal küzdött. A nála jóval nagyobb, végig menekülő, szabálytalankodó ellenfél ellen még így is tudott Szabina pontot szerezni, de sajnos az eredmény 2:1 volt a végén az ellenfél javára...

Ferit előbb leléptették, mert nem volt fogvédője... Kérésemre mégis lejátszották a mérkőzést (közben a szülő tudott egyet vásárolni a versenyen jelen lévő sportszerárustól). Feri a második menetben bekapott testre egy találatot, ami miatt nem akarta tovább folytatni a mérkőzést. Hazai pályán sokkal jobban teljesített!

Tibi két szoros mérkőzésen is nyert. Volt, hogy több ponttal is vezetett, majd hagyta feljönni az ellenfelét. Győzelme mindenképpen biztató volt.

Janó és Márk egy súlycsoportban voltak. Sajnos, mindketten kikaptak, így a bronzéremért egymás ellen kellett küzdeniük. Márk győzött, de Janót is megdícsérem, kezdőként nagyon szépen helytállt!

Pepe zárta a sort. Azt hittük, kisebb ellenfelét legázolja, de sajnosa biztató mozgás ellenére nagyon nehezen jöttek a pontok. A hivatalos versenyeken sokkal ponterősebben kell küzdenie.

A light-contact csoportból Kitti indult a versenyen. Első ellenfelét érdekes bírói döntések közepette (ellenfele szabálytalan rúgásai miatt), de sikerült legyőznie. Ellenfele sokat ütött, Kitti viszont több szép tiszta fejrúgást tudott bevinni. A döntőben aztán sajnos egy rúgás nagyon eltalálta a lengőbordáját, és emiatt feladta a mérkőzést.

A zuglói csoportból ketten indultak, Szórád Barbara és Lukács Botond.

Előbb Barbi lépett tatamira kick-light szabályrendszerben. A rutinos Elszaszer Kittivel sorsolták össze. Az első menetet behúzta, a másodikban sajnos nem tudta előnyét megtartani, és végül 2:1 arányban alul maradt.

Botond full-contact szabályrendszerben bunyózott. Kiegyensúlyozottan, szépen győzött ellenfele ellen.

Eredmények:

Aranyérmes: Arató Tibor, Spáth Péter, Lukács Botond

Ezüstérmes: Farkas Tünde, Trencsényi Szabina, Csendes Ferenc, Földi Kitti

Bronzérmes: Farkas Fanni, Pásztor Márk, Szórád Barbara

4. helyezett: Arató János

Gratulálok!

Köszönöm mindenkinek, aki az eseményen részt vett!

A versenyen az edzői feladatokat Tőrincsi Krisztián, Gyoroki László és Balázs Imre látta el.

A versenyen bíráskodott Mészáros Zoltán.