A kick-box (korábban all-style sportkarate) a karate, taekwon-do, ökölvívás elemeiből felépített küzdősport. A kick-box magyarra fordítva rúgás-ütést jelent, technikái így ütések, rúgások és védések. A kick-box 1970-72 között az USA-ban és Angliában alakult ki azáltal, hogy a sportolók védőfelszerelést kezdtek el használni az edzéseken, versenyeken. A legtöbbet tették e sport elterjesztéséért Mike Anderson és Peter Land urak.

A szabályok a sportolók részére készültek. Azért keletkeztek, hogy mindkét küzdő félnek egyenlő esélye legyen a győzelemre. A bíróknak soha nem szabad elfelejteniük azért vannak a küzdőtéren és a ringben, hogy a versenyzőket szolgálják.

A pointfighting tatamisport. 7x7 méter nagyságú tatamin folynak a küzdelmek.

Ebben a szabályrendszerben egyenlő hangsúly van a kéz és láb technikákon. A technikák (ütések és rúgások) maximum félerővel hajthatók végre, szigorúan kontrolláltak.

Minden érvényes találat alkalmával a vezető bíró megállítja a küzdelmet és a két pontozóbíróval együtt értékelik a látottakat. Érvényes egy találat, ha a kéz vagy lábfej engedélyezett részével engedélyezett technikával engedélyezett találatot visz be. 

A light-contact tatamisport. 7x7 méter nagyságú tatamin folynak a küzdelmek.

A light-contact, mint azt az elnevezése is sugallja, egy olyan szabályrendszer, amelyben a technikákat jól kontrolláltan, maximum félerővel kell alkalmazni. Az ennél erősebben kivitelezett technikákért figyelmeztetés jár! Egyenlő hangsúly van az ütés- és rúgástechnikákon.

A light-contact küzdelmekben a versenyzők folyamatosan küzdenek addig, amíg a vezető bíró “STOP” vezényszót nem mond.

A kick-light tatamisport. 7x7 méter nagyságú tatamin folynak a küzdelmek.

A kick-light egy olyan szabályrendszer, amelyben engedélyezett technika a combrúgás (a pointfihtinggal és a light-contacttal ellentétben). A technikákat jól kontrolláltan, maximum félerővel kell alkalmazni. Az ennél erősebben kivitelezett technikákért figyelmeztetés jár!

A kick-light küzdelmekben a versenyzők folyamatosan küzdenek addig, amíg a vezető bíró “STOP” vezényszót nem mond.