Véget ért a 2014es pointfighting edzőtábor. A kitűzött célokat többé-kevésbé elértük.
Az időjárás nem sokat kedvezett, de így is jól éreztük magunkat. A csapat összességében sokat fejlődött és magasabb szintre lépett. Van ettől feljebb ez nem kérdés, és mindenki tudja, hogy saját magához képest mi az, amit nem adott ki teljesen. Szerencsére sérülés nem történt, mindenki jó állapotban került haza. A ping-pong versenyt és a quiz-t Zoló nyerte, de a versírásban Domit nem tudta senki felülmúlni. A pihenőnapon lézerharc csatákban kapcsolódtunk ki. A tábori ajándék hímzett ÁDSE táska volt. Azt hiszem, kijelenthetem, hogy piciktől a nagyobbakig mindenki jól érezte magát.
A válogatottak előtt még van egy egy hetes felkészülés a világbajnokság előtt, ezért külön öröm, hogy jó formában vannak. Nagyon bízom benne, hogy idén nem térünk üres kézzel haza majd Olaszországból.

 

Krisztián

 

Megjegyzés: az idén hosszú idő után más lett a tábor gondnoka. A számunkra sajnálatos változás több kellemetlenséget is okozott a csapatnak. Jövőre mi is megtörjük az 1991 óta meglévő hagyományunkat?

 

B. I.

Július 26-án indult a semis különítmény Káptalanfüredre 10 napos edzőtáborozásra. A tábor fő célja, hogy Levi, Domi és Zoló felkészüljön a szeptemberi utánpótlás VB-re.

Csütörtökön mindenki rendben megérkezett a táborba rengeteg cuccal. Az időjárás nem volt túl kedvező aznap, de ez az esti átmozgató edzést nem zavarta.

A péntek reggel futással kezdődött (06:50), a reggelit követően pedig elkezdődött a komolyabb munkavégzés rengeteg újítással, eddig nem alkalmazott módszerekkel. Rendhagyó módon a tábori ajándék egy része is kiosztásra került. Mindenki nagyon örült a könyökvédőnek.  Délután a Balatonban is megmártózhattunk, mert engedte az idő, ahogyan a többi napon is eddig. A napot egy hosszabb esti edzés és filmnézés zárta kivetítőn.  A Rocky totót Zoló nyerte.

Szombaton a menetrend hasonlóan alakult. A futást gumiköteles gyakorlatok tarkították. Az edzéseken mindenki a tőle megszokottnál magasabb szintet produkált. Levit visszaveti a plexis fejvédő használata, de fokozatosan szoktatjuk hozzá. Az esti játékot ismét Zoló nyerte, amikor egy perc alatt kellett minél több kick-box technikát végrehajtani. Sérülések alig vannak, azok is elhanyagolhatóak, és reméljük, ez így marad a későbbiekben is. Éjjel hatalmas vihar tombolt, ami pihenésünkben picit zavaró volt.

Az éjszakai viharnak vasárnapra már csak elvétve 1-2 pocsolya mutatta nyomát egészen vacsoráig,  amikor ismét vihar kerekedett. Így az estét ismét filmnézéssel zártuk. A mai rajzfilmes totót megosztva Dominik és Ádám nyerte.

Hétfőn a reggeli futást délelőtt egy technikai edzés követte. Délután egy erősítő edzés volt bázisokban. Az idő nem volt túl meleg, ezért a délutáni strandolás során a homokvárépítő versenyre kerítettünk sort, melyet Pepe nyert meg, Máté és Levi különdíjat kapott. Az eredményhirdetés után közös palacsintázással zártuk a versenyt.. Este egy bunyós edzés volt adott szituációkkal.

Kedden pihenőnap következett, amit nagyon aktívan töltöttünk. Elvonatozott a csapat a balatonfűzfői kalandparkba, ahol kipróbálhatták az íjászatot, a falmászást és a drótkötélpályát. Vacsora után három játék várta még a srácokat. Elsőként egy foci totó, melyet Zoló nyert, Levi, Pepe és Máté előtt. Ezután Rambó jelmezverseny következett. Mindenki nagyon lelkesen készült rá. Végül toronymagasan Erik nyerte a versenyt. Nyereménye egy gyakorló gumikés volt, melyet fülig érő szájjal vett át. Végül sötétedés után rókavadászatra indult a kommandós különítmény. A rókakirályt a legkisebb, Ádika találta meg.

Szerdán ismét három edzés várt a csapatra a reggeli futás után. Természetesen a délutáni strandolás sem maradhatott ki. Az esti edzés részeként került megrendezésre a mai napi játék, amely során egy perc alatt kellett minél több fekvőtámaszt, felülést és guggolást végrehajtaniuk. Az erősítő verseny győztese Levi lett.

Csütörtökön a reggeli futás után délelőtt volt edzés, melynek kezdetére Imre-bácsi is bekukkantott.
Délután strandoltunk hosszasan,mert már mindenki elérte a teljesítőképessége legfelső határát. Vacsora után 2 játékra is sort kerítettünk pihenésképpen. A 7-es rúgó párbajt Zoló nyerte, Patrikkal szorosan nyomában. A tollaslabda versenyben Erik és Levi diadalmaskodott. Ezt egy fél óra közös focizás követte, majd újult erővel vágtunk bele az esti edzésbe. Az edzést Kick-box totó zárta, melyet nagy meglepetésre Zoló nyert.

Pénteken délelőtt és délután voltak edzések, majd este a tábor zárása, az elmaradhatatlan tábortűz következett. Volt közben szalonnasütés,1 perc és nyersz  játék, amit Máté nyert, tábori rajzok díjazása, amiben Domi (Zsiri) lett az első, illetve megtörtént a 4 totó összesített értékelése. Ezt is Zoló nyerte, Zsiri (Domi) és Levi előtt. Apró táborzáró ajándék került elő a nagy táskából, szilikon karkötő ösztönző felirattal. A napot közös filmnézés zárta

Szombaton mindenki rendben hazaért, rengeteg élménnyel és sok mosni való ruhával. :)