Január utolsó napján meghívásos versenyen vettünk részt Szigetszentmiklóson. 9 kispesti és 2 zuglói sportolónk lépett tatamira, hogy megismerje a versenyek hangulatát, kipróbálja, milyen versenyezni, rutint szerezzen. A zömében pointfightinos kis harcosok nagyon szépen szerepeltek, de a light- és kick-light oldal is kitett magáért.

A 10 órai kezdés kicsit csúszott. Örvendetes, hogy a szervezők igyekeztek mindenkinek ellenfelet biztosítani. A pointfightinggal kezdődött a verseny, szokás szerint.

Fanni és Szabina egy csoportban voltak. Fanni lépett először tatamira. Kicsit nagyobb ellenfelet kapott, aki ráadásul szabálytalan is volt. Fanni nem tudta elérni sok találatot szerző ellenfelét, kikapott.

Tündi következett, akinek szintén nem sikerült elérnie ellenfelét, és kikapott. Ezután Szabina lépett tatamira, aki a Fannit legyőző lánnyal küzdött. A nála jóval nagyobb, végig menekülő, szabálytalankodó ellenfél ellen még így is tudott Szabina pontot szerezni, de sajnos az eredmény 2:1 volt a végén az ellenfél javára...

Ferit előbb leléptették, mert nem volt fogvédője... Kérésemre mégis lejátszották a mérkőzést (közben a szülő tudott egyet vásárolni a versenyen jelen lévő sportszerárustól). Feri a második menetben bekapott testre egy találatot, ami miatt nem akarta tovább folytatni a mérkőzést. Hazai pályán sokkal jobban teljesített!

Tibi két szoros mérkőzésen is nyert. Volt, hogy több ponttal is vezetett, majd hagyta feljönni az ellenfelét. Győzelme mindenképpen biztató volt.

Janó és Márk egy súlycsoportban voltak. Sajnos, mindketten kikaptak, így a bronzéremért egymás ellen kellett küzdeniük. Márk győzött, de Janót is megdícsérem, kezdőként nagyon szépen helytállt!

Pepe zárta a sort. Azt hittük, kisebb ellenfelét legázolja, de sajnosa biztató mozgás ellenére nagyon nehezen jöttek a pontok. A hivatalos versenyeken sokkal ponterősebben kell küzdenie.

A light-contact csoportból Kitti indult a versenyen. Első ellenfelét érdekes bírói döntések közepette (ellenfele szabálytalan rúgásai miatt), de sikerült legyőznie. Ellenfele sokat ütött, Kitti viszont több szép tiszta fejrúgást tudott bevinni. A döntőben aztán sajnos egy rúgás nagyon eltalálta a lengőbordáját, és emiatt feladta a mérkőzést.

A zuglói csoportból ketten indultak, Szórád Barbara és Lukács Botond.

Előbb Barbi lépett tatamira kick-light szabályrendszerben. A rutinos Elszaszer Kittivel sorsolták össze. Az első menetet behúzta, a másodikban sajnos nem tudta előnyét megtartani, és végül 2:1 arányban alul maradt.

Botond full-contact szabályrendszerben bunyózott. Kiegyensúlyozottan, szépen győzött ellenfele ellen.

Eredmények:

Aranyérmes: Arató Tibor, Spáth Péter, Lukács Botond

Ezüstérmes: Farkas Tünde, Trencsényi Szabina, Csendes Ferenc, Földi Kitti

Bronzérmes: Farkas Fanni, Pásztor Márk, Szórád Barbara

4. helyezett: Arató János

Gratulálok!

Köszönöm mindenkinek, aki az eseményen részt vett!

A versenyen az edzői feladatokat Tőrincsi Krisztián, Gyoroki László és Balázs Imre látta el.

A versenyen bíráskodott Mészáros Zoltán.