Vasárnap, november 2-án került megrendezésre Budapesten (Csepelen) a pointfighting szabályrendszer felnőtt I. osztályú Országos Bajnoksága.

A verseny az úgynevezett play-off rendszer végállomása volt. A ranglistán a súlycsoportokban legjobb eredményt elérő 2-3 versenyző kerül behívásra. Aki győzött, a magyar bajnoki cím mellett válogatott kerettag is lett.

Klubunkból ketten, Mészáros Dominik (74 kg) és Spáth Zoltán (84 kg) vehettek részt ezen a versenyen.

Zoló (84 k) lépett először tatamira szombathelyi ellenfelével. Az első két menetben zoló 3-4 pontos hátrányabn volt, de a végére 11-9-re fordított, és győzött.

Dominik (74 kg) Veres Alexet kapta ellenfeléül. Domi nagyon jól dolgozott!  Ellenfele nagyon nehezen de sajnos annál szerencsésebben tudott pontokat gyűjteni, és bár nagy pontfölénnyel nyert, a látottak alapján nagyon szoros volt ez a mérkőzés.

Zoló a döntőben Mórádi Zsolttal küzdött. Szépen tartotta magát, pontot is szerzett. Aztán a második menetben Mórádi rúgása Zoló szemét találta el, és a hosszú ápolás után nem mehetett tovább. Sőt, kórházba kellett mennie kivizsgáládra. Szerencsére, nincs komoly baj, kis pihentetés után Zoló újra a régi lehet.

Tehát két ezüstérmet sikerült szereznünk, ami junior korú versenyzőinktől nagyon szép teljesítmény!

A FP csoport tagjai bánhatják, hogy nem jött el senki nézni a versenyt...