December 8-án a klub 9 versenyzője részt vett az év utolsó hazai versenyén, a Mikulás Kupán. Erre a jó hangulatú, jól díjazott (az idén a Lego és a Gulliver volt a fő szponzor) versenyre szeretünk járni, ráadásul Balázs Imre volt a Mikulás (hagyományosan).

Kis csúszással kezdtünk, mert pár csapat késve érkezett, így várni kellett a sorsolás eredményére. Négy páston folyamatosan mentek a küzdelmek, és mindenki jól láthatta a bunyókat, mert a tatamik körül most nem volt jövés-menés.

Cselovszki Patrik C1 28 kg-ban kezdett. Előbb belorusz, majd szlovák ellenfelét technikai k. o.-val (10:0) legyőzve aranyérmet szerzett. A C1 32 kg-ban is indult, első ellenfelét szép technikákkal 9:3-ra győzte le, majd a következő ellenfél Patrik egy rúgása után 5:1-es állásnál feladta a küzdelmet. A döntőben csepeli ellenfél várta. Taktikus csatát láthattunk, nem sok találattal. Patrik megszorongatta ellenfelét, de végül 2:3-ra alulmaradt. Dícséretes, ez az 5. meccse volt e napon. Ezüstérmes lett.

Spáth Péter és Romváry Erik a C1 42kg-ban kezdett. Erik későn pörgött fel, így 4:6-ra veszített, kiesett. Pepe előbb ügyesen helyezkedve 3:2-re legyőzte csepeli ellenfelét, majd a 4 között ellenfele 1:9-re jobb volt. Bronzérmet szerzett.

Mindketten szerencsét próbáltak a C1 47 kg-ban is. Itt Pepe esett ki a selejtezők során, kikapott 0:3-ra. Erik viszont technikai k. o.-val, sok fejrúgással 12:1-re verte belorusz ellenfelét, majd a 4 között sajnos horvát ellenfele jobbnak bizonyult. Bronzérmet szerzett.

Spáth Levente a C2 57 kg-ban indult. Egy békéscsabai fiúval csatázott. Az első menetet 1 ponttal a békéscsabai fiú nyerte, a második 3:3 lett...Levi így kiesett.

Szendrődi Roland a C1 +47 kg-ban indult. Ez volt neki is az első hivatalos versenye. Egy jóval rutinosabb győri fiú volt az ellenfele. Roli tisztességgel helyt állt, szép találatokat vitt be kézzel. Végül 5:9-re kikapott, és így kiesett.

Szabó Andris és Levi duplázva a C2 63 kg-ban indultak. Andris első hivatalos versenyén nagyon szép találatokat szerezve küzdött egy békéscsabai srác ellen. Az első menetet ő nyerte 4:3-ra, aztán a második menetben az ellenfél felül kerekedett. Andris kiesett. Levi egy szegedi sráccal küzdött, nem nagyon bízva saját magában. A második menetben a harc hevében beverte a fejét a paravánba, ápolni kellett. majd a meccs feladására kényszerült. Bronzéremmel vígasztalódhatott.

A juniorok között Mészáros Dominik a 69 kg-ban és a 74 kg-ban is indult. Előbb egy újkígyósi fiúval vívott szoros meccset, az eredmény 5:6 lett. Aztán egy csepeli srác következett, aki tekintélyt parancsoló módon -sajnos- 0:10-re győzött. Dominak két ezüstérem jutott.

Teleki László mellett Domi és Spáth Zoltán a felnőttek között is indult. Domi a 69 kg-ban feltámadt kedvvel, nagyon szép fejrúgásokkal 11:7-re legyőzte Hunyadis ellenfelét, és aranyérmet szerzett. A 74 kg-ban Domi volt ellenfele, a csepeli Erdei Brúnó várt Lacira. Laci büszke lehet, mert a nagyon felpörgött ellenfél ellen több pontot is csinált! A végeredmény 3:13 lett, Lacinak ezüstérem jutott. Laci aztán Zolóval is bunyózott a 84 kg-ban. A meccsen sok pont esett mindkét oldalon, a győztes Zoló lett 14:10-re.

Aranyérmes lett: Cselovszki Patrik, Mészáros Dominik, Spáth Zoltán

Ezüstérmes lett: cselovszki Patrik, Mészáros Dominik (2x), Teleki László

Bronzérmes lett: Spáth Péter, Spáth Levente, Romváry Erik

Nem szerzett érmet: Szabó András, Szendrődi Roland

A versenyen Cseke Anikó és Mészáros Zoltán bírókén közreműködött.

Gratulálok a versenyzőknek, köszönöm a szülőknek!

(B. I.)