Idén már 17. alkalommal rendezte meg a Szigetszentmiklós-Tököl SE nemzetközi versenyét, az Ooops! Vajda Papír Kupát (lánykori nevén Tököl Kupa). Mivel a tököli Sportcsarnok felújítása még nem fejeződött be, ismét Szigetszentmiklós adott otthont a versenynek, a tavaly átadott új sportcsarnokban.

A versenyre végül 333 nevezés érkezett. A hazai versenyzők mellett horvát, szlovén, szkovák, ukrán és osztrák harcosok vágtak neki az ismét maratoni hosszúságúra nyúlt versenynek.

Klubunkat a pointfighting szabályrendszerben 7 versenyző képviselte:

C1 korosztály

Cselovszki Patrik, Spáth Péter, Romváry Erik

C2 korosztály

Spáth Levente, Bálint Andrea

junior-felnőtt korosztály

Spáth Zoltán, Mészáros Dominik

A tervezett 9 órás kezdés fél 12-re csúszott. 4 tatamin és 1 ringben megindultak a csatározások. A mieinknek nem sok szerencséje volt a sorsolásnál. Patrik, Pepe, Levi és Dominik is bemérkőző ágra került. Andinak meg már majdnem az eredményhirdetés előtt előkerült egy külföldi ellenfele, aki elfelejtettek beírni.

Sebaj. Patrik (C1 28 kg) lépett először tatamira. Gyönyörű fejrúgásaival 3 győzelmet (köztük két technikai k. o.) aratva aranyérmet szerzett!

Pepe (C1 42 kg) legyőzve szolvén ellenfelét (8:0) bekerült a 8 közé, majd vereséget szenvedett (0:6) egy ukrán fiútól. Riki (C1 42 kg) a 8 között előbb fejrúgásokkal simán győzőtt 9:0-ra csepeli ellenfele ellen, majd a döntőbe jutásért vívott meccsen 0:3 ra kikapott egy horvát versenyzőtől. A bronzéremért küzdhetett, és hosszabbításban 13:12-re sikerült is legyőznie egy újabb csepeli ellenfelét!

Egyetlen lány versenyzőnk, Andi (C2 46 kg) ezen a versenyen debütált. Helyi ellenfelét sok fejrúgással, taktikus küzdelemben 14:13-ra legyőzte. Azt hittük, így vége is van a dolognak. Aztán előkerült még egy osztrák ellenfél, aki nagyon technikás, rutinos ellenfélnek bizolyult, és sajnos Andi kikapott. De első versenyén úgy lett második, hogy volt győztes mérkőzése!

Hosszabb (körülbelül 4 órás...) szünet után Dominik, Levi és Zoló meccse szinte egyszerre kezdődött.

Dominik (J-F 69 kg) három gyönyörű győzelmet aratva (16:12, 15:5 és 5:4) elnyerte a Hentes becenevet (péppé rúgta horvát ellenvele orrát) és az aranyérmet is!

Levi (C2 57 kg) két győzelmet aratva (7:1 és 6:5) bekerült a 4 közé, ahol 4:4-es állásnál elcsúszott, kifordult a könyöke és az orvos nem engedte tovább küzdeni. Negyedik lett.

Zoló (J-F 84 kg) a 4 között sajnos 6:12-re kikapott szlovén ellenfelétől, majd nagy csatában (ismét szlovén ellenfél ellen) 7:6-ra győzőtt a bronzmeccsen.

Összegezzünk:

Aranyérmet nyert Cselovszki Patrik és Mészáros Dominik

Ezüstérmet nyert Bálint Andrea

Bronzérmet nyert Romváry Erik és Spáth Zoltán

Negyedik lett Spáth Levente

Ötödik lett Spáth Péter

Gratulálunk!